משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

פסטו ריישי

מחבר:

רכיבים: 

זמן הכנה: 15 דק׳

מנות: 1 צנצנת פסטו.

מצרכים

2 צרורות של עלי בזיליקום יפים

1⁄2 כוס שקדים

3 שיני שום מעט גרידת לימון (בערך קורט קצוץ)

מיץ מרבע לימון

1 כוס שמן זית איכותי

1 כף אבקת פטריית ריישי

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

page1image6216

אופן הכנה

את הפסטו ניתן להכין בשני אופנים. האחד במכתש ועלי, הדרך המועדפת עלי. השני במעבד מזון. שניהם יוצאים מעולה! להכנה במכתש ועלי: נשים במכתש את השקדים גרידת הלימון והשום עם קורט מלח ים אטלנטי ונתחיל לכתוש אותם עד שמתחברים לעיסה. נתחיל להוסיף בהדרגה את הבזיליקום. לאחר שכל הבזיליקום כתוש, נוסיף את מיץ הלימון ואז נתחיל להוסיף בהדרגה את השמן זית תוך כדי ערבוב כך שהשמן מתחבר עם העיסה. כעת נוסיף כף פטריות ריישי ופלפל שחור גרוס. לטעום לפני ההגשה ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה במעבד מזון: נכניס למעבד המזון את הבזיליקום, השקדים, גרידת הלימון ,השום, הריישי והמלח פלפל. נטחן את יחד המרכיבים. נוסיף את מיץ הלימון ונטחן עוד. כעת נוסיף את שמן הזית בהדרגה בזמן שהמעבד מזון ממשיך להסתובב. אם אין אופציה להוסיף תוך כדי אז ניתן להוסיף הכל במכה ולטחון. לשמור בצנצנת במקרר, נשמר די הרבה זמן אבל נאכל במהירות

 * אני בחרתי להגיש את הפסטו על פסטה מאורז שחור. הפסטו הזה הולך עם הכל, כריכים, סלטים, אורז וכו׳.

 

page2image10912

 

 

תגיות:

TOP