משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

גבינת קשיו

מחבר:

רכיבים: 

כולם אוהבים גבינה למריחה! זה הולך עם הכל, זה טעים וזה קליל. אז כשוויתרנו על חלב, פיתחתי את המתכון הזה כדי לאפשר לעצמי את האושר שיש בגבינה על טוסט טוב עם קצת עגבניות שרי.

הגבינה הזאת היא קרמית עם נגיעות לימון ושום שיעיפו כל גבינה אחרת מהחלון! וגם אם את עדיין אוכלת גבינה, את רוצה לנסות את זאת, כי היא פשוט טובה יותר.

 

מנות: צנצנת אחת

זמן הכנה כולל: 36 שעות

 

מצרכים:

2 כוסות / 200 גרם קשיו של נביטאס

שן שום כתושה (שני אם אוהבת יותר/פחות שום)

½ כפית אבקת שום

גירוד קליפה של לימון אחד

מיץ משני לימונים

¾ כוס / 180 מ״ל מים

2 כפות שמרים נוטריינטים

1 כף אבקת אגריקוס של טולסי ספיריט

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

 

  1. הניחי את הקשיו בקערה גדולה וכסי במים. כסי את הקערה והשאירי במקרר למשך 12 שעות. אם את לא פנויה אליהם אחרי 12 שעות, רוקני את המים וכסי את הקערה שוב, הקשיו ישמרו לעוד יום במקרר.

  2. כשהקשיו מוכנים, רוקני את המים והעבירי למעבד מזון (או בלנדר).

  3. הוסיפי את שאר המרכיבים וערבבי עד שהתערובת חלקה וקרמית.

  4. טעמי ותקני טעמים על-ידי הוספה של מלח, לימון או שמרים נוטריינטים.

  5. הניחי מסננת בקערה גדולה. בתוך המסננת הניחי שתי שכבות של בד לסינון גבינה (או מגבת של תינוקות).

  6. העבירי את התערובת מהבלנדר לתוך הבד וסובבי את הצדדים כדי ליצור את הגבינה לעיגול בתוכו.

  7. הניחי במקרר למינימום של 6 שעות (אנחנו השארנו ל12) כדי להוציא חלק מהמים.

  8. כשמוכנה, פתחי את הבד והעבירי את הגבינה לצנצנת. המרקם שלה צריך להיות מאוד קרמי. היא תשמר במקרר למשך 5-7 ימים.

תגיות:

TOP