סלט זוהר - ספגטי זוקיני

הסלט המושלם לצהריים קלילים אבל משביעים - קל להכנה (וגם כיף עם הספירליזר) וישמר מצוין בתיק שלך לרגע הקסום בו יש לך זמן לעצמך להתענג על ארוחת צהריים טעימה ובריאה. יש בו שיטאקה כדי להוסיף סופרפודס, להעיר את מערכת העיכול, להוריד קורטיסול ולהשאיר את הזוהר בפנים ובגוף למשך כל היום. הוא רוא, טבעוני, פליאו, קיטוג׳ני, ללא גלוטן ופשוט יתאים לכל דיאטה! רק אומרים... אנחנו מכורים!!

מתכון לסלט זוהר - ספגטי זוקיני פוקה ישראל

מצרכים:

עבור העגבניות –
עגבניות שרי
1-3 שיני שום
שמן זית
מלח ופלפל

עבור הספגטי –
4 זוקיני או קישוא בינוניים

עבור הפסטו –
1 כוס דחוסה / 30 גרם עלי תרד
צרור / 15 גרם עלי בזיליקום
1 שן שום
½ כוס / 30 גרם קשיו
1 כף / 5 גרם שמרים תזונתיים (או פרמזן מגורד)
2 כפיות אבקת פטריית שיטאקה
30 – 50 מ״ל שמן זית
מיץ מחצי לימון (לא חובה אבל מומלץ)

הוראות הכנה:

  1. נחמם את התנור ל170 מעלות.
  2. נניח את העגבניות שרי במגש עם שיני השום ושמן זית ונטבל במלח ופלפל. נכניס לתנור כשהוא חם ונצלה במשך 5-10 דקות. העגבניות צריכות להיות רכות אבל עדיין שלמות.
  3. בינתיים נשתמש בספירליזר כדי להכין את הספגטי מהזוקיני לתוך קערה גדולה (אם אין ספירליזר, אפשר להשתמש בקולפן).
  4. עכשיו נכין את הפסטו - נשים את כל מרכיבי הפסטו בתוך בלנדר ונערבל עד שמתקבל מרקם חלק.
  5. נרכיב את הסלט! נשפוך את הפסטו על הזוקיני ונערבב טוב כך שהרוטב יכסה את כל הספגטי (אנחנו השתמשנו בידיים כדי להגיע לחלוקה שווה). נוסיף את העגבניות עכשיו או נשמור להגשה.
  6. נסיים עם עוד קצת שמרים תזונתיים או פרמזן. ניתן לשמור במקרר במיכל אטום עד 3 ימים.