חלב שקדים ריישי

חלב שקדים זה אחד מהדברים שהם פשוט 100% יותר טעימים כשמכינים לבד בבית. ובחלב הזה הריישי מוסיף (מלבד מהתכונות האדפטוגניות המרגיעות שלו) מן מתיקות עדינה שממש לא ציפינו לה. תנסו בעצמכם ותעדכנו אותנו מה חשבתם ב @tulsi.spirit

מתכון לחלב שקדים ביתי עם אבקת פטריית ריישי של טולסי ספיריט

מנות: 500 מ״ל
זמן הכנה: 10 דקות + זמן השרייה

מצרכים:
60 גרם שקדים
600 מ״ל מים
1 כף אבקת ריישי
קורט מלח ים

רכיבים אופציונליים כדי לעשות חלב מתוק/וניל/שוקו:
1 תמר
1 כפית תמצית וניל (או מקל וניל)
2 כפיות אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  1. נשרה את השקדים במים למשך הלילה (בערך 6-8 שעות). אם ממהרים, ניתן להשרות במים רותחים כשעתיים במקום.
  2. נסנן את השקדים המושרים, נשטוף קלות במים ונעביר לבלנדר. נוסיף את שאר המרכיבים (אם נרצה לתת לחלב טעם נוסיף את האופציה בשלב הזה) ונפעיל את הבלנדר כ 2-3 דקות, תלוי בבלנדר.
  3. נעביר את החלב לקנקן מזיגה דרך שקית להכנת חלב שקדים או בד לסינון גבינה (או טישירט נקייה!) כדי לקבל חלב חלק ומשם לבקבוק לאיחסון במקרר.
  4. אנחנו שומרים את שאריות השקדים כדי להוסיף לגרנולה שלנו או כל מתכון יצירתי אחר!
  5. החלב יישמר טרי במקרר בבקבוק סגור בין שלושה לארבעה ימים.