בראוניז טבעוניים ללא גלוטן נימוחים ומושלמים

מה יותר כיף מבראוניז? לדעתנו, בראוניז שאחרי שאוכלים אותם מרגישים טוב עם בוסט אנרגיה כיפי. הבראוניז האלה הם נימוחים ושוקולדיים בדיוק כמו שאנחנו מצפים מכל בראוניז טוב אבל הם ללא גלוטן, טבעוניים וללא סוכר לבן מעובד. יש בהם גם תוספת של אבקת פטריית אגריקוס לתמיכה בהורדת סטרס ובריאות כללית קורנת.

מתכון לבראוניז ללא גלוטן טבעוני עם אבקת פטריות של טולסי ספיריט

מרכיבים:
2 ביצים מזרעי פשתן (לערבב 2 כפות זרעי פשתן טחונים ו10 כפות מים)
½ כוס/110 גרם שמן קוקוס וירג׳ין מומס
½ כוס/95 גרם סוכר קוקוס
¼ כוס/60 מ״ל סירופ מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל אמיתית
½ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח ים
½ כוס/50 גרם אבקת קקאו איכותית
1 כף/15 גרם אבקת פטריית אגריקוס (או כל אבקת פטרייה אחרת)
¾ כוס פחות כף/105 גרם קמח ללא גלוטן (אנחנו אוהבים את הקמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב רד מיל)
1/3 כוס/60 גרם שוקולד מריר חתוך גס
חופן פקאנים/אגוזי מלך חתוכים גס – אופציונלי 

הוראות הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות ונרפד תבנית אפייה בגודל 20x20 ס״מ בנייר אפייה.
  2. נכין את הביצים מזרעי הפשתן ונניח בצד לכ5-10 דקות.
  3. לקערה גדולה נוסיף את השמן קוקוס המומס, סוכר קוקוס, סירופ מייפל ותמצית וניל אמיתית ונערבב היטב.
  4. נוסיף את הביצים מזרעי הפשתן, אבקת סודה לשתייה, מלח הים ואבקת קקאו ונערבב עד שנטמעו.
  5. נוסיף את אבקת הפטרייה והקמח ונקפל לתוך התערובת רק עד שהם נטמעו. נשתדל לערבב כמה שפחות. נוסיף את חתיכות השוקולד והאגוזים ונערבב פעם אחת לפיזורם בתערובת.
  6. נעביר את התערובת לתבנית אפייה ונשטח באמצעות כף או לקקן. ניתן לפזר עוד קצת חתיכות שוקולד/אגוזים מעל התערובת.
  7. נאפה את הבראוניז למשך 17-22 דקות או עד שהפינות נראות יבשות והאמצע לא רטוב יותר (הבפנים עדיין צריך להיות רך).
  8. לאחר שהוצאנו את הבראוניז מהתנור ניתן להם להתקרר במשך לפחות 10 דקות (ככל שניתן להם יותר זמן הם יהיו פחות נימוחים). נהנה עם חליטת צמחים טובה או צ׳אי איכותי.