גרניטה דבש מאנוקה, היביסקוס ועלי תאנה שמן בזיליקום

גרניטה דבש מאנוקה, היביסקוס ועלי תאנה שמן בזיליקום

הקינוח המושלם ליום חם! הכירו אהת גרניטה דבש מאנוקה, היביסקוס ועלי תאנה שמן בזיליקום: פשוט להכנה, מתוק ובריא עם טעם מיוחד שתרצו להכין כל יום באביב וקיץ הזה.

מרכיבים:
2 כוסות מים מסוננים
⅓ כוס דבש מאנוקה
כוס פרחי היביסקוס יבשים
1 עד 2 עלי תאנה קלויים (לא חובה)
1 צרור עלי בזיליקום
1 כוס שמן זית 

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני הביאו לרתיחה את המים, הדבש, ההיביסקוס ועלי התאנה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש והשאירו להתבשל במשך 10 דקות. טעמו למתיקות והוסיפו עוד דבש אם רוצים. מנה קפואה עשויה להזדקק ליותר מתיקות מאשר מנות בטמפרטורת החדר מכיוון שהקור מקהה את בלוטות הטעם.
  2. סננו את הנוזל לתוך כלי שניתן להקפיא. תנו לו להגיע לטמפרטורת החדר ואז הכניסו למקפיא.
  3. לאחר שעה הוציאו מהמקפיא וגררו את התערובת עם מזלג. חזרו על הפעולה כל 30 דקות, עד לקבלת מרקם של קרח כתוש דק.
  4. בינתיים להכנת שמן הבזיליקום. מביאים לרתיחה סיר בינוני מלא במים למחצה. מכניסים אליו את עלי הבזיליקום למשך 20 שניות. מסננים מיד ומעבירים לאמבט קר כקרח. מסננים שוב את העלים על ידי סחיטת כל הנוזלים שניתן ביד.
  5. בבלנדר מעבדים את עלי הבזיליקום והשמן עד שהוא מתחלב ואין חתיכות עשבים גדולות. בעזרת מסננת מסננים את השמן לקבלת שמן ירוק יפייפה. אפשר להשתמש בשאריות השמן ברוטב לסלט או על גבינה ומנות שונות אחרות.
  6. כשהגרניטה מוכנה מגישים בכוס עם מעט שמן בזיליקום מעליה.
גרניטה דבש מאנוקה, היביסקוס ועלי תאנה שמן בזיליקום