באווירת החג: מתכון ללביבות אפויות(תפוח אדמה וקישואים) - הכי טעימות שתאכלו בחנוכה הזה!

לכבוד הנר השמיני של החג האהוב עלינו, הנה מתכון מושלם ללביבות אפויות ובריאות שאנחנו
מכינים גם בימים רגילים מרוב שזה ממכר ופשוט להכנה! הדרך הכי טובה לפנק את החברים או משפחה ביום האחרון של חנוכה. ללא טיגון עמוק, עם אופציה טבעונית וללא גלוטן.

%u05DC%u05D1%u05D9%u05D1%u05D5%u05EA %u05EA%u05E4%u05D5%u05DC %u05D0%u05D3%u05DE%u05D4 %u05D5%u05E7%u05D9%u05E9%u05D5%u05D0%u05D9%u05DD

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים (ניתן לקלף או להשאיר את הקליפות בהתאם להעדפה, אנחנו ממליצים להשאיר את הקליפה על מנת לקבל את כל הערכים התזונתיים הטובים האלה)
  • 1-2 קישואים 
  • 1 בצל
  • 2 ביצי חופש אורגניות או 5 כפות טחינה גולמית 
  • 5 כפות קמח כוסמין או קמח עדשים
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית שום טרי כתוש
  • ½ כפית מלח
  • מעט פלפל
  • שמן זית אורגני 

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס
  2. מגרדים את התפוח אדמה וקישואים בפומפייה או מעבד מזון מתאים
  3. מעבירים למסננת גדולה שממוקמת בתוך קערה, שמים את התערובת וסוחטים כמה שיותר נוזלים.
  4. חותכים את הבצל בצורה דקה ומוסיפים אותו ואת השום הכתוש לתערובת התפוח אדמה וקישואים
  5. מוספים את הביצים/טחינה גולמית, קמח, מלח ופלפל ומערבבים את הכול יחד טוב טוב
  6. מייצרים כ- 15-20 לביבות בצורת עיגולים על תבנית עם נייר אפייה, תדאגו להשטיח את הלביבות כמה שאפשר תוך שמירה על צורתם
  7. מפזרים מעל שמן זית אורגני(מעט מאוד) ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות הופכים את הלביבות לצד השני עד הזהבה. לא להפוך לפני שהן מזהיבות כי אז הן יהיו רכות.

שיהיה בתיאבון וחג שמח!