יתרונות לשמירה על הידרציה

הגוף שלנו מורכב מכ-60% מים, כך שבטוח לומר שהידרציה צריכה במעלה סדר העדיפויות שלנו במיוחד בחודשי הקיץ. כדי למנוע התייבשות, עלינו להבטיח קבלה של מים באופן קבוע הן ממזון והן ממשקאות כגון מים, חליטות ומיצים. על פי הגישה שלנו הדרך הטובה ביותר להבטיח הידרציה מיטבית היא לעקוב אחר הצמא שלך, במקום להסתמך על מיתוסים לפיהם כולנו חייבים לשתות שמונה עד עשר כוסות (או 2 ליטר) מים בכל יום. על פי האיורוודה הצמא שלנו תלוי בדושה שלנו (סוג גוף-נפש איורוודי), אקלים, תזונה וגורמים אחרים המשתנים מידי יום.

מים חיוניים לכל כך הרבה תפקודי גוף קריטיים. אנו מאבדים נוזלים באמצעות הזעה, מחזור, נשימה, מתן שתן ותפקודים גופניים אחרים וכאשר אנו לא ממלאים את הנוזל האבוד הזה, הבריאות שלנו מתחילה לסבול באופן כמעט מידי. עם זאת, אם מים רגילים אינם מושכים אתכם, תה צמחים יכול להציע חלופה טעימה. בנוסף למים הנחוצים, החליטה מספקת לגוף צמחי מרפא ומחקרים מראים כי מתן טעם למים מוביל לכך שאנשים גם שותים יותר וגם פחות מיובשים.

חליטות צמחים מיוצרות על ידי חליטת צמחים, פרחים, פירות או שורשים במים טריים. הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון המצויים בצמחי מרפא רבים הוכיחו כי הם מספקים יתרונות בריאותיים רבים לטווח קצר ולטווח ארוך, החל מסיוע לעיכול, הפגת מתחים ועד לתמיכה במערכת החיסונית של הגוף. 

צריכים תמריץ גדול יותר לשתות מספקים במהלך היום? הנה 6 סיבות מדוע שמירה על הידרציה תהיה אחד הדברים הטובים ביותר שתעשו היום:

מגבירה אנרגיה – כאשר אנחנו שומרים על הידרציה, אנחנו יכולים להבחין בירידה בעייפות, חשיבה מחודדת, הפגת ערפל מוחי והפחתת כאבי ראש מעצבנים שעשויים אפילו להיעלם. מלאו בבוקר בקבוק מים רב פעמי וקחו אותו אתכם לכל מקום שתלכו. אז בקבוק המים שלך הופך לתזכורת חזותית להמשיך לשתות גם כן. בחלק מהבקבוקים היום יש אפילו תא בו ניתן להחדיר טעם נוסף כמו עשבי תיבול טריים כגון נענע, מלפפון, פירות או חליטות צמחים.

עוזרת במיקוד - מספר מחקרים מצאו ששתייה מספקת כדי למנוע התייבשות קלה מסייעת לתמוך בתפקוד המוח וביכולתנו לבצע משימות פשוטות, כמו פתרון בעיות. התייבשות עלולה לפגוע בתפקוד הקוגניטיבי, בזיכרון וביכולת הריכוז. לכן שמירה על רמת הנוזלים מספקת בגוף יכולה לתמוך בחידוד החושים ולשמור אותך ממוקד וערני לאורך כל היום. חליטת שלוש טולסי של פוקה מושלמת על מנת לשפר את הבהירות המנטלית. נטולת קפאין באופן טבעי, היא עוזרת להגביר את זרימת הדם למוח כדי לשחזר את האנרגיה המנטלית ולהעניק לך כוח לאורך היום

תומכת בתנועה חלקה, במפרקים ובשרירים - כשהטמפרטורות מתחילות לעלות, אנו מאבדים יותר מים באמצעות זיעה, התגובה הטבעית של הגוף כדי לעזור לשמור על טמפרטורת גוף אופטימלית. בנוסף, אנו מפסידים אפילו יותר מים בעת פעילות גופנית, במיוחד בחום. לכן עלינו לשתות מים לפני, תוך כדי ואחרי אימון במיוחד בחודשים החמים כדי למנוע התייבשות, עייפות ונפילה של אנרגיה אחרי שהאנדורפינים מהאימון מתחילים להתפוגג. 

שומרת על עיכול בריא - עצירות יכולה לעתים קרובות להיות סימן אזהרה להתייבשות. המים שוטפים זיהומים ורעלים אחרים שהגוף כבר לא צריך. לכן שמירה על הידרציה חיונית לתפקוד הכליות והכבד כמו גם לעיכול. לחות לקויה, לעומת זאת מאטה את מערכת העיכול, הפעילות המטבולית, חילוף החומרים וניקוי הרעלים. אנחנו אוהבים להתניע את מערכת העיכול עם חליטת הרגשה חדשה בבוקר. האיורוודה, רפואה מסורתית הודית עתיקה, מציעה לשתות מים בלגימות קטנות לאורך כל היום, אך לא בצורה מוגזמת לפני/עם או אחרי הארוחות, שכן המים מדללים את אנזימי העיכול הדרושים ומקררים את אש העיכול.

משפרת את מצב הרוח - הידעת שלחץ יכול לגרום לגוף לאבד מים? כאשר אנו לחוצים, קצב הלב שלנו עולה מה שעלול להוביל לנשימה כבדה ואובדן נוזלים. בתקופות מלחיצות אנו עשויים גם לשכוח לשתות מספיק, כך ששמירה על הידרציה היא חיונית כדי לעזור לך להרגיש במיטבך לאורך היום. הפעולה הפשוטה של ​​לעצור רגע ולשתות כוס מים או כוס תה יכולה לעתים קרובות לתת מרווח נשימה ופרספקטיבה למה שקורה סביבך. אנחנו אוהבים להירגע עם צמחים מרגיעים כמו קמומיל ולבנדר שנמצאים בחליטה המרגיעה שלנו.

מעניקה זוהר לעור - אומרים שהעור, האיבר הגדול ביותר שלנו, מכיל כ-64% מים, כך שמניעת נוזלים ממנו עלולה להשאיר אותו במראה יבש ואפרפר. שתייה מרובה של מים מסוננים טריים מדי יום תעזור לשמור על תאי העור נקיים ורעננים. ואף יותר, מנה יומית של חליטה קרה היא דרך מרעננת לשמור על העור זוהר. יש לנו מתכונים מעולים לחליטות קרות שיתאימו לכל מצב רוח בחודשי הקיץ החל מחליטה מנקה קרה, לימונדה לבנדר מרגיעה, חליטת למון גראס וג׳ינג׳ר קרה, חליטת הרגשה חדשה קרה, חליטת כורכום קרה וחליטת יופי ענבי שועל קרה. פשוט לחצו על הלינק שמעניין אתכם לקריאת המתכון.