משלוח חינם בקניה מעל 150 שקלים באתר

שוקולד גרין אנד בלאק

התחלה אורגנית

ב1991 קרייג סמס, היזם של עולם אחדWhole Earth ,חברת מזון אורגנית מאנגליה , קיבל מאחד הספקים שלו דוגמית של פולי קקאו אורגנים. ודוגמית של שוקולד מריר 70% אורגני שהכיל את הפולים האלו. קרייג טעם את השוקולד והניח את מחצית החפיסה פתוחה על שולחנו במשרד. מאוחר יותר באותו היום נכנסה ג׳וזפין פיירלי למשרד וטעמה מהשוקולד הנטוש על השולחן. מעולם היא לא טעמה דבר כל כך מיוחד וטעים וכשקיבלה אישור לכך משוקוליטייר שהכירה והעריכה הדרך היתה קצרה ליזום את החברה החדשה של שוקולדים אורגניים .

קרייג וג׳וזפין הקימו את חברת גרין אנד בלאק וקראו לה בשמה כשהירוק מסמל את העקרונות האורגניים והשחור מייצג את האינטנסיביות של השוקולד מפולי הקקאו.

עבודה או הנאה ? שניהם בעצם

מספר חודשים לאחר מכן, קרייג וג׳ו יצאו לחופשה בבליז שם הם למדו על קבוצה של חקלאים מהמאיה ששתלו וגידלו עצי קקאו לבקשתה של חברת שוקולד גדולה .

לרוע מזלם, החברה הגדולה החליטה לעזוב את החקלאים והם נשארו ללא שוק לזן המיוחד שלהם פולי טריניטריו. קרייג וג׳ו קנו את פולי הקקאו מהחקלאים והחלו לייצר את השוקולד הראשון שלהם מאיה גולד. שגם זכה באנגליה כשוקולד הראשוןם בסחר הוגן.

שוקולד סחר הוגן

פרס השוקולד הראשון באנגליה שמיוצר בתנאי סחר הוגן , הביא הרבה אושר וגאווה לחברה אך מה שבאמת ריגש אותם היתה היכולת לשחזר כמעט במדויק את משקה השוקולד המאיה המסורתי מבליז . ע״י יצירה של שוקולד בעל טעם עשיר ומיוחד והוספת טוויסט של תפוז מרענן עם תערובת תבלינים מחממת ומדויקת במיוחד של קינמון, אגוז מוסקט וונילה.

הפילוסופיה שלנו

באופן מפתיע פולי הקקאו מוחבאים בצורה דחוסה בתוך תרמילים , מתכרבלים בנעימות ביחד כמו גלמים בתוך התרמילים עד לשיא הבשלתם. קיימים בטבע 3 סוגים של פולי קקאו, שמגודלים ברחבי העולם. טריניטאריו,2% מסך זני הקקאו בעולם, קראיולו ופורסטרו (שמהווים 98% מזני הקקאו בעולם.)

הטעם העשיר של שוקולד גרין אנד בלאק מגיע מפולי טריניטאריו שבהם אנו משתמשים.

מנצלים לזכותינו את הטעם המלא, בעל האופי הדינמי של פולי טרינטאריו.

חקלאי הקקאו בבליז, קוטפים את הפולים בידיים, בכל תרמיל דחוסים 45 פולי קקאו.

לאחר הקטיף החקלאים מכסים את הפולים עם עלי בננה למשך 5 ימים על מנת להתחיל את פעולת ההתססה מה שמפתח את הטעם הבא לידי בטוי של הקקאו

לאחר מכן , פולי הקקאו מותססים למידה של שלמות, משתזפים בשמש ומתיבשים.

עכשיו אחרי טיפול חם ומסור הפולים שלנו מוכנים להגשים את יעודם בתוך השוקולדים של גרין אנד בלאק.

חקלאות מהלב

אנחנו תמיד היינו מותג אורגני. אנחנו מאמינים שמה שגורם למוצרים שלנו להגיע לטעם המיוחד והטעים שלהם הוא השימוש במרכיבים אורגניים בלבד. אנחנו מאמינים שחקלאים שמגדלים את העצים בצורה אורגנית הם יותר קשובים לאדמה ,לאיכות ולטעם.

הם משתמשים במיגוון שיטות שמבטיחות שהעצים שלהם לא יעמדו במבחן הכימיקאלים.

החקלאים שלנו מגדלים את הפולים מתחת לצילם של עצי יער גשם, לצד עצים אחרים כמו אבוקדו, אננס, קפה ובננה. המיגוןן הביולוגי הטבעי עוזר להגן על העצים מפני מחלות.

משיגים ממקורות עם דאגה, תשומת לב ופיקוח

אנחנו מחויבים להעסיק בצורה אתית, ובסטנדרטים איכפתיים את העובדים שלנו, החקלאים, עובדי המפעל, הספקים, וכל מי שהוא פרטנר שלנו מחויב לכך.

קים בנו כבוד לזכויות אדם, לסחר הוגן, לחקלאות אורגנית ולשמירה על הסביבה.

אנחנו מאמינים שהלקוחות שלנו , הצרכנים, המדינה והחברה מצפים מחברות להתנהג בצורה אחראית ואתית .

הסטנדרטים האתים של חברת גרין אנד בלאק מבוססים על המוסכמות של האירגון הבינלאומי לעבודה, על הצהרת האנגלית לזכויות אדם, והקוד הבסיסי האתי שבא בחשבון בסטנדרטים האורגניים של הUSDA

סיובן לינארד- מנהלת מקורות המרכיבים

מבטיחה שלמפעל השוקולד שלנו יגיעו המרכיבים הכי איכותיים מרחבי העולם כמו הטופי מיוקשייר, הונילה ממדגסקאר וכל זאת עם קשרים אישיים עם חקלאים אוזבקיים וספקים אחרים ברחבי העולם שמחויבים לסטנדרטים שלנו.

 

 

TOP